Rendkívüli eredményeket hozott az egyszerűsített kisvállalkozói hitelezés bevezetése az Erste Banknál. A pénzintézet megduplázta hitelállományát a szegmensben, miközben a kisvállalkozói új számlanyitások száma közel 30 százalékkal nőtt. A bank legújabb ajánlata, hogy átvállalja a járulékfizetés egy részét is.

Jelentősen bővült az Erste Bank ügyfélköre

Megduplázta kisvállalkozói hiteleinek állományát az Erste Bank az első nyolc hónapban az előző év azonos időszakához képest. A papírok nélkül, akár öt nap alatt is felvehető Power Business hiteleknek köszönhetően jelentősen nőtt a pénzintézet ügyfeleinek száma is. A kisvállalkozói új számlanyitások száma közel 30 százalékkal emelkedett szeptember végéig az előző év azonos időszakához képest.

Hitel akár egyetlen igazolás beadása nélkül

A kisvállalkozások számára az egyszerű, könnyen felvehető hitelek, a gyorsan megköthető szerződések, az érthető termékek rendkívül fontosak, hiszen nincs idejük az apróbetűkkel törődni – hangsúlyozza Erdei Zsuzsa, az Erste Bank kisvállalkozókkal foglalkozó területének vezetője. A Power Business hitelek szakítottak az eddigi gyakorlattal: a bank nem kér fedezetet, nem jegyez be jelzálogjogot, ahol lehet, maga igyekszik beszerezni az adatokat, így akár egyetlen igazolás beadása nélkül is hitelhez juthat az ügyfele.

Egy vállkozónak mindent kézben kell tartania

A hazai kisvállalkozások rendkívül fontosak Magyarország számára, a működő cégek több mint 90 százaléka mikro-, kis- és közepes vállalkozás, ezek a társaságok foglalkoztatják a munkavállalók felét, és adják a GDP negyedét.

Miközben ezek a társaságok nélkülözhetetlenek a magyar gazdaságban, egy kisvállalkozást vezetni komoly kihívást jelent. Amellett, hogy a cégben is dolgoznia kell, egy vállalkozónak egyszerre kell az adózástól a pénzügyeken át a munkaerő menedzsmenten keresztül a szakmai kérdésekig minden területen teljesítenie.

– mondja Erdei Zsuzsa.

Most érdemes vállalkozói számlát nyitni az Erste Banknál

A tapasztalatok szerint a kisvállalkozók számára az adózási kérdések jelentik az egyik legnagyobb problémát – a jogszabályok útvesztőjében eligazodni ugyanúgy nehézséget jelent, mint az alkalmazottak bérén felüli járulékterheket kitermelni.

Az Erste Bank Hungary most akár 50 ezer forint jóváírásával nyújt segítséget a kisvállalkozóknak abban, hogy a kötelező terheket könnyebben viseljék.

A jóváírás mértéke a cég méretéhez igazodik, 20 millió forint éves árbevétel alatt 10 ezer, míg 20-50 millió forintos forgalom esetén 30 ezer, az 50 millió forintot meghaladó árbevétel felett 50 ezer forintot ír jóvá a bank, amennyiben az új számla megnyitását követő három hónapban akár egyszer is szociális hozzájárulási adót utal a vállalkozás.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BANKÁR MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Bankár Magazint a közösségi média oldalakon is!