Az ország minden részén biztosítani kell a feltételeket ahhoz, hogy családot és jövőt tudjanak építeni a szülőfalujukban, szülővárosukban maradó fiatalok – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szombaton, a Duna World csatorna Szent Mihály napi műsorában.

Novák Katalin közölte, hogy a kormány a munka- és lakhatási lehetőségek bővítésével akarja megállítani a vidék elnéptelenedését, és abban bízik, hogy minden családalapítás újabb fiatalokat ösztönözhet gyermekvállalásra.

Ismertette egyúttal, hogy a családok éve jegyében idén már csaknem ötven rendezvényt tartottak országszerte, és a családbarát gondolkodást erősítő programok az év végéig folytatódnak. December 20-án Budapesten például nagyszabású koncerttel hívják föl a figyelmet a biztonságot és identitást adó családi környezet fontosságára.

Családbarát kedvezmények

Az államtitkár kiemelte, hogy a családalapítást kormányzati támogatások is ösztönzik, hiszen kétszeresére nőtt a diplomás gyed időtartama, bővült a kétgyermekesek adókedvezménye, a gyermeket vállaló nők diákhitelét az állam elengedi és egymillió forintot átvállal a kedvezményezettek jelzáloghiteléből.

A Magyar Idők kormányzati forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy 

A gyerekvállalás ösztönzése érdekében felvetődött, hogy a háromgyermekes nők életük végéig kapjanak mentességet az SZJA fizetés alól.

Az állami intézkedések másik fontos területe a jövő közös tervezése, ezért heteken belül nemzeti konzultáció indul a családpolitika folytatásáról, új irányairól és arról, hogy az ország jövőjét a migráció vagy a családtámogatás határozza-e meg – közölte.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BANKÁR MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Bankár Magazint a közösségi média oldalakon is!