Az MKB Bank Zrt. Csoport az idei első fél évet 19,087 milliárd forint adózás előtti és 18,003 forint adózás utáni eredménnyel zárta – olvasható az MTI-hez pénteken eljuttatott kimutatásban.

  • A konszolidált jelentés szerint a jutalékeredmény 14,0 milliárd forint, a kamateredmény 21,0 milliárd forint volt.
  • A bankcsoport 15,5 milliárd forint egyéb eredményt is elért, amit többek között a kötvénypiaci hozamnövekedéssel indokoltak.
  • A bér- és adminisztrációs terhek növekedése miatt a bankadót és a tranzakciós illetéket is tartalmazó banküzemi költségek összege 33,7 milliárd forint volt a félév végén.
  • Az IFSR konszolidált mérlegfőösszeg elérte a 2031,4 milliárd forintot.
  • Az ügyfélbetét– és bankszámlaállomány 1381,8 milliárd forintot, a nettó ügyfélhitel-állomány 952,8 milliárd forintot tett ki.

Az eredményekhez hozzájárultak az MKB leányvállalatai és a stratégiai partnerei is – írták. A pénzintézet az előző évet 20,7 milliárd forint konszolidált adózás előtti és 19,2 milliárd forint adózás utáni eredménnyel zárta.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BANKÁR MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Bankár Magazint a közösségi média oldalakon is!