Kedden túlnyomóan derült, napos idő várható, szerdán már némi fátyol-, illetve gomolyfelhőzet zavarhatja a napsütést. Csapadék nem várható, de szerdán délután kis valószínűséggel egy-egy zápor, esetleg zivatar is besodródhat az északnyugati vidékekre. A délkeleti szél ma elsősorban a Dunántúlon élénkül meg, szerdára jobbára mindenhol mérséklődik a légmozgás.

A Kárpát-medence időjárásában jelentős változás nem történik szerda estig, kissé több gomoly-, illetve fátyolfelhő valószínű.

  • A legalacsonyabb éjszaki hőmérséklet általában 8 és 15 fok között alakul, de az északi völgyekben lehet ennél hűvösebb is.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 26 és 30 fok között várható.

Időjárási helyzet Európában

  • Kontinensünk északi vidékein egy nagykiterjedésű frontrendszer húzódik, felhősávja Skandinávia nagy részén erősen felhős vagy borult időt okoz. Csapadékról is több helyről érkezik jelentés, Norvégia keleti tájain 20-35 mm is lehullott, másutt általában 5-10 mm a legjellemzőbb.
  • A Helene nevű ex-hurrikán elérte a Brit-szigetek térségét, többfelé okozva jelentősebb mennyiségű csapadékot, illetve viharos széllökések is gyakorta előfordulnak. Az ex-hurrikán már megérkezése előtt trópusi viharrá szelídült, de még így is produkálhat 130 km/h-t meghaladó széllökéseket.
  • Szárazföldünk többi részén még mindig főként magasnyomás dominál, így jobbára kevés felhő, sok napsütés a jellemző. A melegebb légtömegek elérték Európa középső részeit is, ezért ott 30, míg keletebbre 26, 28 fok körül alakul a hőmérséklet.
  • Hűvösebb az idő a már említett frontrendszer mentén 13, 18 fok körül tetőzik a hőmérséklet a délutáni órákban.
  • A legmelegebb az Ibéria-félsziget déli részén van, ott a 34 fokot is eléri a maximum-hőmérséklet.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BANKÁR MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Bankár Magazint a közösségi média oldalakon is!