A két önkéntes nyugdíjpénztár egyesülésével az Allianz Hungária Önkéntes Nyugdíjpénztár megerősítette második helyét az önkéntes nyugdíjpénztári piacon, taglétszáma megközelíti a 184 ezer főt, kezelt vagyona pedig a 194 milliárd forintot. A július 1-jén hatályba lépett beolvadást követően az Allianz Hungária Önkéntes Nyugdíjpénztár taglétszáma 4500 fővel és 7 milliárd forintos megtakarítással bővült.

Nyilvános tender keretében döntöttek

A CIB Önkéntes Nyugdíjpénztár Igazgatótanácsa és Közgyűlése az Allianz Hungária Önkéntes Nyugdíjpénztárt választotta jogutódjának, miután nyilvános tender keretében több ajánlatot megvizsgált egy nemzetközi tanácsadó cég szakmai támogatásával. A döntésnél az egyik legfontosabb szempont a hosszú távú stabil működés volt, így a kilenc ajánlat közül az Allianz Hungária Önkéntes Nyugdíjpénztárra esett a választás, amely a legnagyobb saját tőkével rendelkező hazai nyugdíjpénztár.

A beolvadást követően a korábbi CIB Önkéntes Nyugdíjpénztár tagok négy választható portfólió között ingyenesen válthatnak. Az Allianz Hungária Önkéntes Nyugdíjpénztár stabilitásának, alacsony költségeinek, valamint az elmúlt években elért kiegyensúlyozott hozameredményeinek köszönhetően magas szintű szolgáltatásokat és ügyfélkezelést nyújt ügyfeleinek. A tagok egyszerűen és könnyen, bármikor megtekinthetik egyéni számlájuk alakulását az online számlainformációs rendszerben.

„Az újonnan belépő tagoknak, illetve azoknak, akik más pénztártól lépnek át, 2018-tól elengedjük a több ezer forintos belépési díjat, ezzel is ösztönözve a tudatos öngondoskodást.”

– mondta Dr. Kravalik Gábor az Allianz Önkéntes Nyugdíjpénztár igazgatója.

További információ az Allianz Hungária Önkéntes Nyugdíjpénztárról: https://www.allianz.hu/hu/penztarak/onkentes-nyugdijpenztar.html/

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BANKÁR MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Bankár Magazint a közösségi média oldalakon is!