A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) új vezetővel erősíti csapatát: Tenke Gábor termékfejlesztési igazgatóként a bank finanszírozási termékeinek fejlesztését irányítja.

Komoly termékfejlesztések várhatók az MFB-nél

Az MFB stratégiai célja, hogy minél szélesebb körben elérhetővé tegye európai uniós és saját forrású finanszírozási termékeit, segítve ezzel azokat a vállalkozásokat, melyek a piacról nem, vagy csak korlátozottan jutnak forrásokhoz. Az európai uniós hitelprogramok mellett a saját forrású termékpaletta megújítása és az új programok fejlesztése 2017-ben indult el, az MFB öt éves stratégiája alapján. Tenke Gábor felkérésével a bank célja, hogy tovább dinamizálja a termékfejlesztés folyamatát, illetve tökéletesítse a hazai vállalkozások számára kínált megoldásokat.

  • Tenke Gábor, közgazdász banki szakember, több mint 20 éves pénzintézeti tapasztalattal rendelkezik nagyvállalati, kkv és lakossági üzleti területeken.
  • Pályafutását a Raiffeisen Bankban kezdte, majd a Westdeutche Landesbank magyarországi leánybankjánál belföldi- és nemzetközi cash management rendszerek bevezetéséért volt felelős.
  • Az Erste Bankhoz 2005-ben csatlakozott, ahol kezdetben a Mikrovállalati Termékfejlesztési Osztályt vezette, majd a bank Mikrovállalati Üzletágának igazgatója lett.
  • 2011-től Mikrovállalati és Lakossági Termékfejlesztési Igazgató, a bankcsoport aktív- és passzív termékeiért felelt. A terület vezetőjeként fontos szerepe volt többek között a lakossági hitelezés újraindításában, valamint a CITI Bank lakossági üzletágának megvásárlásával kapcsolatos termék-, rendszer- és szervezeti integrációban.
  • Emellett az Erste Önkéntes Nyugdíjpénztár igazgatótanácsának elnöki tisztségét töltötte be 2017-ig. 2018. május 22-től vezeti az MFB-nél az Üzletirányítási Igazgatóság Termékfejlesztési Osztályát.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BANKÁR MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Bankár Magazint a közösségi média oldalakon is!