Közel egy hónapja látható a kortárs magyar fotográfia egyik meghatározó alkotójának, Korniss Péternek életmű-kiállítása a Magyar Nemzeti Galériában. A Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas és Pulitzer-emlékdíjas fotográfus munkásságának középpontjában az eltűnőben lévő erdélyi és magyarországi paraszti életmód dokumentarista ábrázolása áll.

Folyamatos emlékezet című kiállítása azokra a sorozatokra koncentrál, amelyek az életmű legfontosabb szellemi ívét adják. A kiállítás különlegessége, hogy első alkalommal látható a művész legújabb, az utóbbi néhány évben készített, a Budapesten munkát vállaló erdélyi asszonyokkal foglalkozó sorozata.

A kiállításban ingyenes tárlatvezetésekkel várják a látogatókat. Az Írók Boltjában különleges beszélgetést hallgathatnak meg az érdeklődők magával a Művésszel, valamint a kiállítás kurátorával

Csütörtöki és szombati napokon 16 órától tárlatvezetéssel várják a látogatókat a kiállításon. A tárlatvezetésen a kiállításra váltott belépőjeggyel lehet részt venni.

Művészetről könyvek között – Múzeumi beszélgetéssorozat az Írók Boltjában

Korniss Péter fotóművésszel, Jerger Krisztina művészettörténésszel, a kiállítás kurátorával és Szalóky Károllyal, a Várfok Galéria tulajdonosával Cser Judit beszélget.

Időpont: 2017. november 2., csütörtök, 17.00
Helyszín: Írók Boltja, 1061 Budapest, Andrássy út 45.

A beszélgetésen való részvétel ingyenes.

Tetszett a video? Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BANKÁR MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Bankár Magazint a közösségi média oldalakon is!